Jurgen Bauwens


Persoonlijke informatie
Jurgen Bauwens
Dommelstraat 109
9250 Waasmunster
Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
Partijgegevens
Eerste Schepen
Schepencollege
Gemeenteraad
Mobiliteit - verkeersveiligheid
Waar sta ik voor?

“Verder bouwen aan de toekomst”

Vanaf 1 januari 2016 brak er voor mij een nieuwe tijd aan: ik kreeg als eerste schepen de verantwoordelijkheid over openbare werken, groenvoorziening, mobiliteit, verkeer en kerkfabrieken. Laat dit nu juist de beleidsdomeinen  zijn die steeds in ontwikkeling zijn.  Er dienen zich een aantal ingrijpende werken aan die ik van dichtbij zal opvolgen: rioleringswerken Potaardestraat, Kasteelstraat, heraanleg Kerkomgeving, rioleringswerken en heraanleg Stationsstraat en Neerstraat, vergroeningsproject kerkhof-centrum…. Ik wil als schepen dichtbij de projecten staan, maar vooral zichtbaar zijn op de werkvloer. Al deze werken zijn ook een kans om de verkeersveiligheid en de mobiliteit te optimaliseren.

Het zal voor onze gemeente een uitdaging zijn om al die werken uitgevoerd te krijgen en te coördineren. Dat dit af en toe hinder met zich zal meebrengen dat begrijp ik heel goed, maar ik ben ervan overtuigd dat, mits de correcte en tijdige communicatie, alles vlot zal verlopen.

Naast deze interessante gemeentelijke openbare werken staan er nog heel wat uitdagingen op het beleidsmenu: de aanleg van een rondpunt  aan de N446 en de vernieuwing van de Durmebrug in 2017-2018, de bouw van een nieuw sport –en cultuurcomplex op de Blankevoortgronden. Dit project geeft ons ook de mogelijkheid om de oude Hoogendoncksite in te vullen als bouwkavels onder de noemer ‘betaalbaar wonen’. Dit  geeft onze Waasmunsterse jeugd de kans om in eigen gemeente te kunnen blijven.

De uitdagingen en kansen in de komende 3 jaar worden nu pas echt zichtbaar! 

We gaan de komende jaren verder bouwen aan een nog beter Waasmunster!!